Agenda

De Blije Kameel is op reis en onderweg geven we praktijktrainingen en ontwikkelen we nieuwe methoden. We hebben een aantal basis trainingen die we altijd op maat maken zodat we goed aansluiten bij de praktijk van alledag. Een aantal voorbeelden:

Praktijktrainingen:

Present in de buurt
Om preventief te kunnen werken ben je laagdrempelig aanwezig in de wijk. Je maakt contact met de bewoners en weet wat er leeft. Door present te zijn vind je aansluiting bij de leefwereld van diverse buurtbewoners en bedenk je samen passende ideeën en oplossingen. Maar hoe ben je present? Waar ga je dan naartoe? Stap je lukraak op iedereen af? Hoe kom je in gesprek? In deze training sluiten wij aan bij jullie dagelijkse werkpraktijk. Kort behandelen we de theoretische achtergrond van de presentietheorie en daarna gaan we direct aan de slag, de buurt in!

Informele netwerken versterken
De samenleving wordt een participatie samenleving. Het netwerk van bewoners wordt steeds belangrijker. Als je een sterk netwerk hebt en je weet je netwerk goed in te zetten dan sta je sterk, maar wat als je netwerk niet zo groot is? Ben jij je bewust van je eigen netwerk? En welke kleine stappen kun je zetten om je netwerk te vergroten? En als je iemand wilt helpen om zijn netwerk te versterken hoe pak je dat dan aan? Hoe breng je dat netwerk samen goed in kaart? Welke vragen stel je? En hoe maak je samen met de bewoner haalbare doelen? Volg deze praktijktraining, speel Het Netwerkspel en oefen in je dagelijkse praktijk!

 

Methodiek ontwikkeling

BuurtThemaTafel

Met zijn allen om de tafel om in gesprek te gaan over een thema. Thema’s bespreken is doorgaans zo saai. Ja toch? Niet met deze methodiek en met ons BuurtThemaTafelSpel! Gezondheid, eenzaamheid, veiligheid en duurzaamheid zijn voorbeelden van thema’s om middels onze methodiek op een speelse manier de dialoog aan te gaan. Geschikt voor (bijna) alle doelgroepen omdat je een deel van het spel tijdens het spelen samenzelf maakt. En door het spel te spelen ontstaan er vanzelf allerlei leuke ideeën waar bewoners zelf mee aan de slag kunnen gaan.

 

Home